Welkom op

de website

Waar let je op bij de aanschaf van een carport. Kom erachter op deze website. Vraag vervolgens vrijblijvend advies en offertes om ook nog eens op de kosten te besparen.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

De soorten en mogelijkheden van een carport

Er zijn een verschillend aantal carport soorten. En dat is natuurlijk maar goed ook. U kunt dan namelijk de juiste carport type kiezen voor bij uw woning. Iedere garage en iedere woning is anders. Natuurlijk zijn ze in een aantal groepen onder te brengen. En dat is daarom ook zo gebeurt bij de carports. Hieronder zullen we de verschillende carport types opsommen en ook bespreken.

De carport soorten welke het meeste gebruikt worden zijn:

  • Vrijstaande carport
  • Kopaanbouw carport
  • Zij aanbouw carport
  • Hangende carport
  • Een combinatie van de bovengenoemde soorten carports

Wat is bepalend voor de carport types?

De carport types worden vooral bepaald waar er een muur is en ook waar de uitgang van de garage is. Als er geen muren aan de zijkant zitten dan zal men voor een vrijstaande carport kiezen. Dit si een carport welke compleet rust op haar eigen staalconstructie.
Een kopaanbouw heeft twee rustende palen vooraan en rust aan de achterkant tegen de garage aan.
De zij aanbouw kent een muur aan de zijkant en twee palen aan de andere kant. Het is een geweldige manier om volop de muur aan de zijkant te benutten. Er is dan ook nog een hangende carport welke  geen gebruik maakt van een onderbouw. Vaak is er een muur aan de zijkant waar de hangende carport aan wordt gemonteerd.

Extra mogelijkheden bij een carport

Als u een carport heeft dan kunt u er ook lichtkoepels in laten plaatsen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een verlichtingssysteem onder de carport. Ook kunt u de zijkant afdichten als u dat wilt om de ruimte onder de carport beter te beschermen tegen het weer.

Meerdere offertes voor uw nieuwe carport

Welke soort carport ook het beste mag zijn voor uw woning, het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen om zo de juiste prijs te betalen voor een maximale kwaliteit.